Veşti importante pentru cei care sunt interesaţi de evoluţiile de pe piaţa criptomonedelor. Bitcoin şi-a continuat aprecierea şi a depăşit, marţi, un nou prag psihologic.

Un Bitcoin s-a tranzacţionat marţi la aproape 50.550 de dolari

Tendinţa de apreciere a criptomonedei Bitcoin este alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla. Astfel, moneda virtuală a depăşit marţi, pentru prima oară, pragul de 50.000 de dolari, transmite AFP.

Un Bitcoin costa 50.547,70 dolari în jurul orei 12:35 GMT, cel mai ridicat nivel din istorie. Asta înseamnă o creştere cu 4,4% comparativ cu şedinţa precedentă, precum şi o apreciere de aproape 72%, raportat la cotaţia înregistrată la începutul anului.

Anunţurile recente ale Tesla

Cea mai mare parte a acestor câştiguri a fost înregistrată după ce producătorul de automobile electrice Tesla a anunţat că a cumpărat echivalentul a 1,5 miliarde dolari în Bitcoin. În plus, compania a anunţat că va accepta Bitcoin şi ca monedă de plată.

Însă Tesla nu este decât ultima dintr-un lung şir de firme de investiţii care au propulsat Bitcoin de la marginea sectorului financiar până pe platformele de pe Wall Street.

Comparativ, la începutul anului trecut, Bitcoin se tranzacţiona la aproximativ 8.000 de dolari, dar când a izbucnit pandemia de coronavirus a scăzut la 4.000 dolari.

Toamna lui 2020, un moment de cotitură pentru moneda digitală

Bitcoin s-a apreciat semnificativ în toamna trecută, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază, astfel că la data de 16 decembrie a depăşit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari. La începutul acestui an, criptomoneda Bitcoin s-a tranzacţionat la peste 30.000 de dolari.

În prezent, Bitcoin deţine o cotă de piaţă de aproape 70%, fiind astfel cea mai importantă monedă digitală.

Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.