Bill Gates și plecarea de la Microsoft

Multe persoane s-au întrebat care este, de fapt, motivul plecării lui Gates de la Microsoft. Conform BBC, miliardarul s-a distanțat de activitatea de zi cu zi a Microsoft din anul 2008. Totuși, acesta a activat în comunitetul executiv al Microsoft până în ziua de 13 martie a anului trecut, când acesta și-a anunțat plecarea în cadrul unei postări realizate pe LinkedIn.

Simultan, Bill Gates a părăsit în ziua respectivă și comunitetul executiv al holding-ului Berkshire Hathaway, deținut de miliardarul Warren Buffett.

Adevăratul motiv din spatele deciziei

Potrivit celor spuse de Gates, miliardarul nu plănuiește să devină inactiv. În schimb, acesta a părăsit pozițiile respective pentru a se concentra pe activitatea sa de filantrop. Mai precis, miliardarul își dorește să „dedice mai mult timp priorităților filantrope, precum sănătatea și dezvoltarea globală, educația și angajamentul de a lupta cu schimbarea climatică”.

Trebuie menționat și că Bill Gates nu va renunța la orice interacțiune cu oamenii care încă sunt implicați în comitele executive ale Microsoft și Berkshire Hathaway, chiar dacă a părăsit comitetele respective. Miliardarul spune că va continua să interacționeze cu prietenul său Warren Buffett, membru important al Fundației Bill & Melinda. Amintim că cei doi sunt cofondatori ai Giving Pledge, o mișcare în cadrul căreia cei mai bogați oameni din lume „își dedică o majoritate din avere pentru a da înapoi”.

Totodată, Gates a subliniat că intenționează să vorbească în continuare cu actualul CEO al Microsoft, Satya Nadella. Conform informațiilor transmise în cadrul postării realizate pe LinkedIn, acesta va continua să se sfătuiască și cu ceilalți membrii din conducerea companiei.

Așadar, se pare că acesta va continua să aibă un cuvânt de spus în cadrul Microsoft, chiar dacă participarea sa oficială s-a încheiat. Această informație este destul de importantă, în contextul în care Bill Gates este unul dintre cei mai tăcuți miliardari ai lumii.

Sursă foto: Dreamstime