Bill Gates face anunţul momentului! Marele pericol la care ne expunem. E total greşit

Bill Gates, cel care a sugerat recent că lumea ar trebui să mănânce 100% carne de vită sintetică, are acum un nou obiectiv: Bitcoin. Mai exact, cofondatorul Microsoft și președintele fondului de investiții Breakthrough Energy Ventures, a declarat recent într-o sesiune Clubhouse transmisă în direct că Bitcoin utilizează o cantitate imensă de energie.

Totodată, el susține că această energie electrică are un efect dăunător asupra climei.

„Bitcoin folosește mai multă energie electrică pe tranzacție decât orice altă metodă cunoscută omenirii și, prin urmare, nu este un lucru grozav de climă”, a declarat Gates pentru Andrew Ross Sorkin de la CNBC.

De menționat este faptul că Bitcoin este o criptomonedă, mai exact o formă de bani partajată, criptată, disponibilă public, realizată prin crearea de legături într-un cod blockchain din ce în ce mai lung. Blockchain se referă la înregistrarea colectivă (numită registru) care stochează tranzacțiile cu criptomonede, ca o foaie de calcul comună Excel.

Bill Gates face anunţul momentului! Marele pericol la care ne expunem. E total greşit

Această înregistrare este stocată pe computerele voluntarilor, care rulează software, verifică tranzacțiile, verificând totodată dacă ambele părți au fost de acord cu modificarea Voluntarii mai verifică și dacă într-adevăr, cumpărătorul are suficienți bani pentru a o onora.

Acești voluntari care au griă ca toate lucrurile să se întâmple în siguranță poartă numele de „mineri” și sunt recompensați pentru munca prestată sub forma mai multor criptomonede.

Astfel, dacă suficiente computere arată că schimbul este unul valid, verificarea se alătură restului tranzacțiilor recente ale lumii ca „bloc”. Totodată, pentru a împiedica oamenii să genereze monedă contrafăcută, calculele necesare pentru verificarea unei tranzacții necesită atât de multă putere de calcul încât niciun utilizator sau grup nu ar putea să o facă, așa că sarcina le revine computerelor, care pot procesa o matematică mult mai complicată.

De asemenea, minerii folosesc plăci grafice de ultimă generație sau GPU-uri, deoarece aceste piese hardware sunt concepute să treacă prin calculele computerului cât mai repede posibil și cu o mulțime de calcule care rulează în același timp. În timpul procesului, de cele mai multe ori, computerul se încinge, fiind nevoie de ventilatoare de ultimă generație.

De ce Bill Gates nu investește în Bitcoin

În urmă cu câteva zile, fondatorul Microsoft a vorbit despre criptomonede și a recunoscut că nu a investit în Bitcoin şi nici nu are de gând să o facă, scrie BBC.

“Bitcoin nu este pentru mine”, a declarat Bill Gates.

Mai exact, fondatorul Microsoft susținea că preferă să investească în companii care lansează produse revoluţionare, precum cele care au dezvoltat vaccinul împotriva malariei. Totodată, miliardarul a mai adăugat că nu obişnuieşte să îşi aleagă punctele de investiţie în funcţie de valoarea pe care o au în piaţă.

El a vorbit și despre investițiile în Bitcoin făcute de Elon Musk. 

“Dacă ai mai puţini bani decât Elon Musk, ar trebui să ai grijă unde îţi investeşti banii. Elon are o avere impresionantă şi este un antreprenor sofisticat, deci nu cred că investiţiile sale în Bictoin vor avea de suferit”, a afirmat Bill Gates.