În cadrul interviului acordat pentru CNBC, miliardarul Bill Gates a declarat că energia nucleară va fi din nou acceptată din punct de vedere politic. Cofondatorul Microsoft a spus că această energie trebuie să aibă din nou o reputație pozitivă, subliniind că, în prezent, aceasta este asociată cu bombele atomice și cu dezastrele radioactive.

„Energia nucleară a fost de fapt mai sigură decât orice altă sursă [de energie]. Centralele de cărbune, particulele de cărbune, conductele de gaze naturale explodează. Decesele pe unitate de putere pe aceste alte abordări sunt mult mai mari”, a spus Gates, fapt la care face referire și în noua sa carte.

Bill Gates susține energia nucleară

Miliardarul mai spune că susține energia nucleară deoarece funcționarea unor astfel de centrale nu produce emisii de gaze cu efect de seră. Amintim că Bill Gates investește în tehnologia nucleară și spune că noile inovații în acest domeniu fac energia nucleară mai sigură și mai accesibilă, precizând că țările din întreaga lume încep să adopte acest tip de energie, arată alephnews.ro.

„Există o nouă generație [de energie nucleară] care rezolvă problema economică, care a fost marea problemă”, a spus el, referindu-se la faptul că centralele electrice sunt foarte scumpe de construit.

Energia nucleară va fi din nou sigură

Bill Gates precizează că energia nucleară va deveni din nou sigură în ochii oamenilor chiar dacă dezastrele primesc mai multă atenție, făcând referire la bombele nucleare și la dezastre precum topirea centralei de la Cernobîl  și accidentul de la Fukushima.

„Pe măsură ce rezolvăm aceste probleme de inginerie și probleme de costuri, sper că oamenii vor fi deschiși să vadă cât de incredibil de sigură va fi următoarea generație”, a încheiat Bill Gates.

Ce crede cofondatorul Microsoft despre finalul pandemiei?

Bill Gates a spus adevărul despre finalul pandemiei de coronavirus. Într-un interviu acordat pentru El Pais, cofondatorul Microsoft a declrat că totul va reveni la normal odată cu vaccinarea masivă a majorității populației de pe planetă.

Mai exact, acesta consideră că până în anul 2022, chiar și cele mai afectate țări de pandemie precum Spania și Statele Unite vor putea reveni la normalitate și vor putea organiza din nou evenimente majore.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a explicat Bill Gates.