Mulți oameni sunt conștienți de faptul că energia solară este o îmbunatățire excelentă a eficienței locuințelor și sunt dornici să reducă amprenta de carbon, îmbunătățind în același timp valoarea proprietății.

Indiferent dacă motivațiile dumneavoastră în alegerea trecerii la utilizrea energiei solare se referă la economii pentru facturi, protecția mediului înconjurător sau există alte motive personale, utilizarea unor panouri solare vine la pachet o mulțime de avantaje.

Protejarea mediului înconjurător

Acesta este probabil cel mai important aspect cu privire la utilizarea energiei solare, utilizând panourile solare. Electricitatea solară este o modalitate de a vă alimenta casa sau chiar business-ul, care aduce beneficii importante mediului. Nu exista emisii directe de gaze cu efect de seră, deoarece energia electrică este rezultată din lumina soarelui și nu rezultă din arderea combustibililor fosili. Lumina soarelui este o sursă de energie regenerabilă, ceea ce înseamnă că nu vom rămâne niciodată fără ea.

Chiar și în acele zile noroase, panourile solare au capabilitatea de a capta lumina solară într-o măsură mai mică, însă, dacă există soluții de stocare de calitate, nu veți avea nici un fel de problemă. Cărbunele și gazul sunt combustibili fosili și se vor epuiza în cele din urmă. Oricum, având în vedere climatul din țara noastră, putem spune că există mult soare pe tot parcursul anului. Odată ce ați instalat panouri solare pe acoperiș, acestea transformă lumina soarelui în electricitate numai bună pentru a fi utilizată pentru o perioadă îndelungată.

Economii importante la facturile de energie electrică

Dat fiind faptul că energia solară este complet gratuită, cu siguranță veți putea observa o economie la factura de energie electrică, deoarece veți folosi energia de la panourile solare în timpul zilei, mai degrabă decât la rețeaua electrică. În plus, dacă instalați o baterie împreună cu sistemul de panouri solare fotovoltaice, puteți stoca energia solară neutilizată în timpul zilei pentru a o utiliza mai tărziu, fie pe timpul nopții, fie într-o perioada mai lunga în care cerul este înnorat. Acest lucru ar trebui să vă reducă și mai mult factura la electricitate, poate chiar la zero.

Oferiți mai multa atracție proprietății dumneavoastră

În cazul în care veți dori la un moment dat să vindeți imobilul, cu siguranță vă veți putea bucura de șanse mai mari că tranzacția să se efectueze mai rapid. Acest aspect este valabil atât pentru propriile locuințe, cât și pentru un business, inclusiv în cazul în care vă gândiți la închiriere, nu numai în cazul vânzării. Un sistem de calitate de panouri solare fotovoltaice, este o  caracteristică populară și poate adăuga valoare de piață și de aceea, dacă vă gândiți să utilizați această alternativă pentru obținerea energiei electrice, trebuie să optați pentru cele mai utilizate sisteme solare.

Puteți rămâne conectat în continuare la rețeaua electrică

Din momentul în care s-a instalat sistemul fotovoltaic solar și s-au primit toate aprobările, acesta este conectat la rețea. Astfel, la nevoie, nu numai că veți putea utiliza în continuare energia electrică de la distribuitorul local dacă este cazul, ci există și posibilitatea de a exporta și vinde energia solară neutilizată înapoi către distribuitorul dumneavoastră de energie electrică. Din acest punct de vedere, nu numai că vă veți putea bucura de economii importante sau chiar facturi zero, ci puteți vinde practic energia electrica pe care o produceți, beneficiind astfel de un venit suplimentar.

Întreținere redusă

Sistemele solare fotovoltaice conectate la rețea, au în general o întreținere foarte redusă. Cu o curățare ocazională și o verificare regulata a stării de sănătate de către o echipă de specialiști în domeniu, panourile solare pot funcționa cu investiții minime de întreținere, chiar și peste un sfert de secol. Este probabil că invertorul să fie înlocuit cel puțin o dată în acel moment. Dar, nu uitați că, numai cu verificări periodice și cu o întreținere corespunzătoare, vă puteți bucura de beneficiile unui sistem cu panouri solare, decenii întregi.

Tot la capitolul întreținere, în mod periodic, este esențială și curățarea panourilor solare, deoarece acestea pot acumula în timp praf și murdărie, ceea ce le va scădea capacitatea de captare a undelor solare, deci, capacitatea procesului de transformare a energiei solare în energie electrică, va scădea de asemenea și cu siguranță nu vă doriți acest lucru.

Acestea reprezintă cele mai importante avantaje pe care sistemele cu panouri solare fotovoltaice le aduc  în momentul utilizării, iar daca veți apela pentru sistem și montaj la o echipă de profesioniști în domeniu, cu siguranță veți avea numai de câștigat, indiferent care este scopul final al utilizării. Un sistem de panouri fotovoltaice împreună cu o baterie potrivită, poate reprezenta soluția ideală prin care vă puteți procura singuri necesarul de energie electrică, fără a mai depinde neapărat de furnizorul local de electricitate. Cu atât mai mult un astfel de sistem de panouri solare fotovoltaice este extrem de util, având în vedere cursul prețurilor pentru piața de energie electrică din prezent.

În concluzie, după cum puteți vedea, alegând energia solară atât pentru nevoile personale de acasă, cât și pentru alimentarea unui business cu energia electrică necesară puteți deveni independent cu privire la aprovizionarea curentului de la distribitorul local, precum și mai ecologic, puteți menține facturile la utilități scăzute și chiar puteți vinde surplusul de energie electrică pe care nu o utilizați.

(P)