Bill Gates a spus adevărul despre finalul pandemiei de coronavirus. Într-un interviu acordat pentru El Pais, cofondatorul Microsoft a declrat că totul va reveni la normal odată cu vaccinarea masivă a majorității populației de pe planetă.

Mai exact, acesta consideră că până în anul 2022, chiar și cele mai afectate țări de pandemie precum Spania și Statele Unite vor putea reveni la normalitate și vor putea organiza din nou evenimente majore.

„Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal și, până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite vor putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a explicat fondatorul Microsoft.

Totodată, în cadrul interviului, Bill Gates, a subliniat că există, în continuare, inegalități între țările sărace și cele bogate în ceea ce privește procesul de vaccinare. Mai exact, cantitatea de vaccin din țările bogate este mult mai mare, iar țările sărcate vor avea de suferit în acest context.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au suferit foarte mult din cauza epidemiei, dar care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a spus acesta.

Cel mai mare risc la nivel mondial

De menționat este faptul că, în 2015, Bill Gates a fost invitat la o conferință TED Talk, unde a declarat că cel mai mare risc privind o catastrofă globală nu este un război, ci un virus extrem de contagios.

El preciza atunci că marile puteri ale lumii au investit enorm în armament nuclear și foarte puțin într-un sistem car ar putea opri o epidemie. Bill Gates a amintit de Ebola, boala care a făcut ravagii în lume ani de zile.

“Cel mai mare risc în ceea ce privește o catastrofă globală nu arată așa (n.r. – imaginea unei bombe nucleare). În schimb, arată așa (n.r. – imaginea virusului gripal). Dacă ar fi ceva care să ucidă peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii, cel mai probabil este vorba despre un virus extrem de contagios, mai degrabă decât un război.

Nu rachete, ci microbi. Unul dintre motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, este pentru că am investit o sumă enormă în armament nuclear. Însă, am investit foarte puțin într-un sistem ce ar putea opri o epidemie. Nu suntem pregătiți pentru următoare epidemie. Haideți să ne uităm la Ebola. Sunt sigur că toți ați citit despre asta în presă și, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat, problema nu a fost că a existat un sistem care nu a funcționat bine, ci problema a fost că nu avem deloc un sistem”, spunea Bill Gates, în 2015.