Renumitul cofondator al Microsoft este de părere că trebuie să ne așteptăm la noi pandemii, după cea de coronavirus se va încheia.

„Să sperăm că noua pandemie va fi peste 20 de ani de acum înainte, dar trebuie să luăm în calcul şi că ar putea fi peste trei ani. Nu va fi la fel de distructivă. Nu vom fi atât de proşti a doua oară. Aproape fiecare ţară va răspunde aşa Coreea de Sud sau Australia au făcut-o, unde au testat rapid şi au pus oamenii în carantină, iar instrumentele noaste de testare vor fi mult mai bune”, a declarat Bill Gates pe blogul său, conform marca.com

Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Filantropul în vârstă de 65 de ani susține că va veni un moment în care coronavirusul nu se va mai răspândi la fel de repede.

„Ştiu că este greu de imaginat în acest moment, mai ales că apar noi cazuri în întreaga lume, dar va veni un moment în care pandemia COVID-19 se va încheia”, a adăugat omul de afaceri.

De asemenea, cofondatorul Microsoft a glumit că „este mult mai ușor să spui asiaticilor să poarte mască, comparativ cu americanii si europenii. Excepție sunt momentele când jefuiești o bancă.”

Previziunea lui Bill Gates

Bill Gates spunea într-o declaraţie făcută în urmă cu cinci ani că se aşteaptă mai degrabă la o pandemie decât la un conflict armat la nivel mondial, deoarece ar putea apărea un microb care va afecta întreaga populație a planetei.

„Dacă ceva va omorî mai mult de 10 milioane de oameni în următoarele decenii, va fi mai degrabă un virus extrem de infecţios decât un război. Nu rachete, ci microbi”, a spus Bill Gates la acea vreme.

Controversata declarație l-a făcut pe Bill Gates ținta multor conspiraționiști care susțin că miliardarul ar fi ştiut încă de atunci de existenţa virusului COVID-19. Totuși, trebuie menționat că filantropul a finanţat cu multe milioane de dolari cercetările pentru vaccinul anti-COVID.

Întreaga conversație cu Bill Gates poate fi ascultată în podcast-ul postat pe blog-ul său, gatesnotes.com