Achizitia se va face in continuarea proiectului de rentabilizare implementat in prezent, in conditiile utilizarii unei echipe de aproape 150 de persoane si care prevede intarirea asistentei tehnice si de programe ale unui radio a carui cifra de afaceri se ridica la 2 milioane de euro, se mai arata in comunicat. In prezent, actionarii la SC Radio Contact Romania sunt Giuseppe Rossi (8%), Calin Popescu Tariceanu (18%) si Radio Contact Belgia (74%).

MTV vinde publicitate prin Media House

MTV Romania isi vinde spatiul publicitar din decembrie prin regia de publicitate DBV Media House. Compania a fost infiintata in noiembrie 2002 de Brandusa Vlanga si Consuela Binder. Regia estimeaza ca incasarile din publicitate ale postului muzical vor creste in 2003 cu pana la 50 la suta comparativ cu anul trecut. ,,Fiind vorba de o statie de televiziune ce se adreseaza unui public tinta restrans, modalitatea de vanzare uzitata de statiile TV de interes general (vanzare bazata pe indici de audienta raportati la populatia urbana) nu este aplicabila. De aceea vom institui o politica de vanzari pretabila acestui gen de statie TV,,, a declarat Consuela Binder, director executiv Media House. Tarifele lista de publicitate (rate-card) au crescut, si in plus s-a adoptat sistemul de vanzare pe punct de audienta (Cost Per Point-CPP). Media CPP este de 135 de dolari. In perioada 14 iunie- 30 noiembrie 2002, MTV Romania a avut incasari brute de publicitate (pe Rate-Card) de 3.111.549 de dolari, potrivit Alfacont Mediawatch.

Conducere noua la IAA

Veronica Savanciuc, Chief Executive Officer la Lowe Lintas GGK este noul presedinte al International Advertising Association (IAA) filiala Romania, dupa alegerile care au avut loc recent in cadrul asociatiei. Noul Consiliu Director ii are ca membri pe Mihai Ghyka (vicepresedinte) – Marketing and Innovation Director Interbrew Romania, Stefan Iordache (secretar) – Managing Director Leo Burnett Romania si Marcho Kouumdjiev (Trezorier) – General Manager Food Category Unilever Romania. Mihail Vartosu (regional managing director Grey Worldwide Romania) detine functia de presedinte onorific. Noua conducere are un mandat de doi ani. IAA are in prezent 63 de membri reprezentanti ai agentiilor de publicitate, de media si clienti de publicitate.

Radio Star se lanseaza la 20 ianuarie

Postul Radio Star (fost Uniplus) va incepe sa emita la 20 ianuarie, cu un nou format muzical (Hot Adult Contemporary) si un public tinta reprezentat de femei intre 25 si 35 de ani, active, cu venituri medii si mari. Investitia in transformarea Uniplus in Radio Star se ridica la aproximativ 100.000 de dolari si include, printre altele, campania de promovare, implementarea sistemului RDS la nivel national, noi echipamente si emitatoare, a declarat Nora Marcovici, membru in Consiliul Director al Uniclub Multimedia, compania care detine licenta de emisie. Statiile din tara vor prelua in totalitate programul de la postul din Bucuresti, cu exceptia posturilor din Cluj, Constanta, Targu Mures si Miercurea Ciuc, care vor avea zilnic o ora de emisie proprie.