România a făcut miercuri un împrumut record de pe pieţele externe. “România a atras 3,3 miliarde euro de pe pieţele externe de capital la costuri atractive în contextul propagării pandemiei Covid-19. (…) Valoarea totală a emisiunii este de 3,3 miliarde euro, nivelul subscrierii finale fiind de peste 3 ori mai mare, prin participarea unui număr de peste 585 de investitori”, informează Ministerul Finanţelor Publice.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat această măsură decisă de ministerul patronat de Florin Cîţu. Băsescu a avut cuvinte grele la adresa ministrului liberal, despre care a spus că, în cazul în care s-a împrumutat doar pentru a plăti pensii şi salarii, atunci “e un criminal”.

“Prima obligaţie nu e să-ţi cumperi voturi cu banii bugetarilor. Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii să ştiţi că e un criminal. Banii vor trebui plăţiţi înapoi. Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiții”, a declarat Băsescu în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe România TV.

Violeta Alexandru şi Marius Budăi, puşi la zid de Băsescu

Nici ministrul liberal al Muncii, Violeta Alexandru, şi predecesorul său de la PSD, Marius Budăi, nu au scăpat de furia fostului preşedinte al României. “I-au furat pe pensionari cu nesimţire!”, a spus Băsescu despre cei doi, pe care i-a numit “demagogi”.

“Omul acela de la Botoşani (Marius Budăi – n.red.) nu a dat indexarea obligatorie. Doamna astalaltă (Violeta Alexandru – n.red.) pe care o sună pensionarii de dimineaţă până seara nici ea nu a dat o indexarea de 7%. I-au furat pe pensionari cu nesimţire! De ce nu le-au dat indexarea la 1 ianuarie? Nu şi-au primit indexarea de 7% anul acesta”, a mai declarat Traian Băsescu, scrie romaniatv.net.