Este anunțul zilei în politică. Ceea ce se dora a fi alianța Dreptei Unite în politică s-a făcut țăndări. Acum, fostul președinte, Traian Băsescu, a făcut o mișcare de ultimă oră.

Băsescu a dat lovitura

După ce PNL și USR PLUS au decis să nu coopteze și PMP în Alianța Dreptei de la Primăria Capitalei, oamenii lui Traian Băsescu au trecut la contraatac. Au candidați separați la sectoare, ir actualul europarlamentar, Traian Băsescu, urmează să decidă dacă intră în luptă pentru primăria generală.

Sectorul 1- Ioana Constantin

Sectorul 2 – Cătălin Militaru

Sectorul 3 – Mihai Neamţu

Sectorul 4 – Ştefănel Dan Marin

Sectorul 5 – Lucian iliescu

Sectorul 6 – Ştefan Florescu

Aceștia sunt cei șase candidați ai PMP la sectoare. Prin eventuala candidatură a lui Băsescu, PMP va rupe din voturile lui Nicuşor Dan. Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti: PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală cu scopul ca ”bătaia de joc la adresa bucureştenilor să ia sfârşt”.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare – şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS, conform adevarul.ro.