Cu Donald Trup în public, Obama s-a folosit de dineul anual al Asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă pentru a ironiza ambiţiile prezidenţiale ale miliardarului. Obama a spus că Trump a arătat perspicacitatea unui viitor preşedinte, de la concedierea actorului Gary Busey într-un recent episod al unei emisiuni TV până la concentrarea, pentru atât de mult timp, pe teoriile conspiraţiei în legătură cu locul de naştere al liderului de la Casa Albă.

La o săptâmână după ce Obama şi-a făcut public certificatul de naştere complet, preşedintele a spus că Trump se poate acum concentra pe chestiuni serioase, cum ar fi veridicitatea aterizării pe Lună.

‘Nimeni nu este mai mândru să încheie această chestiune a certificatului de naştere decât Donald’, a spus Obama, făcând referire la declaraţiile lui Trump din aceeaşi zi conform cărora el ar fi fost responsabil de rezolvarea acestei probleme.

Apoi, ca o lovitură de graţie, Obama a prezentat pe un ecran o imagine cu viziunea sa despre cum ar putea schimba Trump Casa Albă. Cuvântul ‘Trump’ era afişat proeminent cu litere strălucitoare, în timp ce, la un jacuzzi de pe gazonul din faţa Casei Albe, se puteau vedea fete cu cocteiluri.

Obama şi Trump s-au aflat în aceaşi încăpere după o săptămână intensă de atacuri din partea miliardarului, care a insistat pe conspiraţiile privind locul de naştere al preşedintelui şi chiar pe refuzul lui Obama de a-şi face publice notele de la universitate, pentru a-şi constitui profilul posibilei sale candidaturi la prezidenţiale.

Obama a mai glumit spunând că are înregistrarea momentului când a venit pe lume. Filmuleţul prezentat s-a dovedit a fi un fragment din animaţia ‘Regele Leu’ realizată de studiourile Disney.

Dineul organizat de Asociaţia corespondenţilor de la Casa Albă, o instituţie centenară, este în primul rând un eveniment monden la care participă jurnalişti, politicieni, staruri de pe micul sau marele ecran sau sportivi celebri. Potrivit AFP, printre invitaţii evenimentului din acest an an, care a avut loc în sala de bal a unui mare hotel din Washington, s-au numărat actriţa Scarlett Johansson, starul seriei ‘Mad Men’ Jon Hamm sau fraţii regizori Joel şi Ethan Coen.

SURSA: Agerpres