Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că banca se așteaptă ca economia globală să scadă cu 5% în acest an, notează BBC.

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă – ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a spus Malpass.

Ce înseamnă sărăcie extremă pentru Banca Mondială

Din estimările lui David Malpass, se pare că oamenii vor avea un trăi cu mai puțin de 1,90 de dolari de persoană pe zi.

Acesta a mai declarat că 70% din populația lumii a primit deja finanțare de urgență. Concret, 100 de țări au beneficiat de ajutor.

Directorul executiv al băncii JP Morgan este de părere că pandemia de coronavirus trebuie să ajute la construirea unei societăți echitabile

„Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă”, a scris Jamie Dimon, director executiv al băncii JP Morgan.