O nouă practică pare să înflorească pe internet: vânzarea de acte auto. Mai exact, cei care au vândut mașina, dar au rămas cu actele, le vând celor care au mașină dar n-au acte. Polițiștii atrag atenția că, în cazul șoferilor depistați în trafic cu acte care nu corespund, se comit 3 infracțiuni în același timp pentru care pot primi până la 10 ani de închisoare.

La o simplă căutare pe internet, găsim imediat mai mulți doritori care vor să vândă acte auto originale. Printre ei, o femeie din Ialomița care intenționează să vândă actele unei mașini de teren care a fost scoasă din circulație.
Cei interesați de astfel de anunțuri au mașini fără acte și vor să ocolească legea. Reprezentanții Registrului Auto Român spun însă că e imposibil să fie păcăliți de cei care recurg la astfel de tertipuri.

Sunt zeci de mii de mașini care au probleme cu identificarea.Cele mai întâlnite cazuri de utilizare a documentelor auto cumpărate de pe internet au legătură cu mașinile furate.

Făptașii comit trei infracțiuni în același timp: furt auto, punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fals material în înscrisuri oficiale. Pedeapsa în astfel de cazuri poate ajunge și la 10 ani de închisoare.

SURSA: stiri.tvr.ro