Probleme imense pentru fostul șef al PSD, Liviu Dragnea. Ultimele dezvăluiri ale Vioricăi Dăncilă dau drumul unui scandal imens.

Dragnea e terminat

Fostul premier, Viorica Dăncilă a vorbit despre presiunile exercitate de Liviu Dragnea pentru a scăpa de închisoare. Aceasta a dezvăluit întâlnirea pe tema amnistiei şi graţierii, care a avut loc la sediul PSD din Băneasa, unde Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă.

„Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea”, a declarat Viorica Dăncilă.

La aflarea acestor dezvăluiri, șeful PLUS, Dacian Cioloș, a luat foc. Acesta îi cere Vioricăi Dăncilă să spună tot ce știe, dar nu doar despre această întâlnire. Cioloș vrea să se afle totul despre afacerile necurate ale lui Dragnea, mai ales despre cazul Belina.

„Aflăm acum, la un an de la alegerile europarlamentare, ceea ce bănuiam. Legislația penală a României se făcea la partid, nu la Guvern. Aflăm care erau celebrele „centre de reflecție“. E un scandal, o autodenunțare.

Astăzi, Tudorel Toader și Viorica Dăncilă confirmă că, după ce au jurat cu mâna pe Biblie că vor respecta legile țării, au mers să discute legile justiției cu un condamnat penal și cu un alt politician trimis în judecată.

După aceste dezvăluiri, PSD practic este ieșit din rândul partidelor care respectă Constituția și legile țării și îl putem considera orice altceva: gașcă, grup infracțional, cenaclu penal.

Avem dovada conspirației pe care o cunoșteam cu toții. Așa cum ne-am obișnuit, politicienii PSD s-au ocupat îndeaproape de modificarea legilor în folos propriu. Și, dacă tot a început să spună lucrurile așa cum s-au întâmplat, o îndemn pe Viorica Dăncilă să spună tot. Să ne arate cum Liviu Dragnea a împins-o de la spate ca să scape de pușcărie. Să ne povestească și ce știe despre Belina și colegele de partid implicate în mutarea insulei din domeniul statului. Și, mai ales, cine a ordonat și cine a coordonat agresiunile asupra manifestanților în 10 august. Spuneți, doamnă, tot! O să vă simțiți conștiința ușurată și poate nu veți fi complice cu acești oameni pentru care a fi infractor a fost mai important decât a fi român onest.

Dacă nu se întâmplă toată „spovedania“, înseamnă că marii oameni politici PSD-iști doar își justifică netrebniciile la care au participat și vor să fie scuzați.

Acești oameni și cei din jurul lor nu mai pot ocupa funcții publice, pentru că le-au dezonorat cât timp le-au ocupat. Nu putem uita că timp de trei ani au încercat, cu orice mijloace, să distrugă statul de drept, justiția și pentru asta nimic nu era prea mult”, a tunat Cioloș pe o rețea de socializare.