Austria și Danemarca vor să înceapă o colaboare cu Israel în scopul cercetării și producerii de vaccinuri și medicamente. Premierii celor trei țări se vor întâlni la sfârșitul săptămânii viitoare pentru a discuta detaliile acordului, potrivit DPA.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat sâmbătă că, împreună cu şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, se va afla vineri într-o vizită la prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. ‘Prima noastră prioritate este să accelerăm producerea şi procurarea de vaccinuri pentru viitor’, a scris Kurz pe Twitter.

Israel a făcut posibilă pentru mulţi dintre locuitorii săi o revenire în mare măsură la normalitate printr-un ‘paşaport verde’ pentru persoanele care s-au vaccinat ori s-au vindecat de pe urma bolii COVID-19. Cancelarul austriac pledează cu putere în favoarea unui proiect similar pentru Uniunea Europeană.

Vaccinul rusesc ajunge în Austria

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz vin cu noi informații. Cei doi oficiali susțin că există posibilitatea ca vaccinul rusesc Sputnik V să fie livrat și în Austria

Mai exact, potrivit unui anunț făcut de Kremlin, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul austriac Sebastian Kurz au evocat posibilitatea ca doze de vaccin rusesc anti-coronavirus Sputnik V să fie livrate Austriei, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în timpul unei discuţii telefonice, cei doi lideri au abordat “posibilitatea” furnizării vaccinului (Sputnik V) în Austria şi a unei “producţii comune” a vaccinului, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, care adaugă că s-a convenit asupra unor “noi contacte strânse” în viitor asupra acestui subiect.

De menționat este faptul că la începutul lui februarie, Kurz s-a declarat deja deschis producţiei de vaccinuri rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19 pe teritoriul Austriei, dacă acestea vor obţine o autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană.

Se pare că autorităţile ruse încearcă să încheie acorduri de producţie în întreaga lume decât să exporte vaccinuri, din cauza capacităţilor insuficiente pentru a satisface cererea la nivel naţional, prioritară.