Alianţa pentru Unirea Românilor se pronunţă împotriva obligativităţii vaccinării sau a introducerii unui “paşaport de vaccinare”, au declarat, marţi, copreşedinţii AUR, George Simion şi Claudiu Târziu, după cum transmite Agerpres.

“AUR este împotriva obligativităţii vaccinării. S-au dat asigurări în spaţiul public că nu se va impune obligativitatea vaccinării şi în proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătăţii se regăseşte un paragraf la categoria priorităţi strategice ‘Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării’, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă.

AUR se opune pașaportului de vaccinare

Întrebat dacă exclude posibilitatea introducerii unui “paşaport de vaccinare“, Claudiu Târziu a răspuns afirmativ, subliniind că partidul se va opune “în mod categoric”, pentru că nu acceptă ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite “sub niciun motiv”.

“Bineînţeles că da, e ceva firesc, noi suntem un partid al libertăţii. (…) Ne vom opune în mod categoric. Niciodată nu o să acceptăm ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite sub niciun fel de motiv. Vedem că toate deciziile acestui Guvern merg spre restrângerea acestor libertăţi, spre îngrădirea noastră din toate privinţele şi ne vom opune cu toate forţele pe care le avem în acest moment, potrivit ponderii noastre parlamentare”, a susţinut liderul AUR.

El a adăugat că “nicăieri în lume” nu s-a luat o asemenea decizie.

“În această chestiune trebuie să mai luăm în consideraţie următorul lucru – nicăieri în lume nu s-a luat o astfel de decizie şi, chiar dacă s-ar lua, nu înseamnă că noi trebui să fim mimetici, să copiem fără discernământ orice fel de decizie a altui stat. Noi trebuie să ne apărăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor noştri”, a precizat Claudiu Târziu.

Situația epidemiei de COVID-19 din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marți bilanţul epidemiei de coronavirus. Astfel, până astăzi, 16 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 765.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 711.977 fiind declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.676 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 19.526 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.02.2021 (10:00) – 16.02.2021 (10:00) au fost raportate 81 de decese (42 bărbați și 39 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.