O întâlnire extrem de importantă, în regim de videoconferinţă, a avut loc vineri între coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă şi Andrei Baciu, şi reprezentanţii cultelor din ţara noastră.

Potrivit unui comunicat transmis luni de către CNCAV (Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19), au participat la întâlnirea de vineri, 12 februarie, preşedintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, vicepreşedinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu. Ei au discutat cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Întâlnirea s-a derulat în sistem videoconferinţă, pe Platforma de Dialog care utilizează tehnologia digitală.

Despre ce au discutat Valeriu Gheorghiţă, Andrei Baciu şi reprezentanţii cultelor?

Principalele teme dezbătute au vizat aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum şi modalităţile de programare, beneficiile şi importanţa vaccinării în rândul populaţiei.

Totodată, au fost discutate modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecţie sanitară, precum şi importanţa asigurării continuităţii dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a oferit informaţii detaliate în ceea ce priveşte campania de vaccinare şi i-a asigurat pe reprezentanţii cultelor de întregul sprijin al CNCAV pentru derularea procesului de vaccinare într-un mediu favorabil şi sigur.

„Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiţii procesul de vaccinare la nivel naţional, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri şi deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil şi sigur.

Susţinere pentru procesul de informare a credincioşilor cu privire la campania de vaccinare

Ne exprimăm întregul sprijin şi disponibilitatea pentru identificarea celor mai bune soluţii care să susţină ritmul campaniei de vaccinare şi acoperirea indicelui de imunizare in rândul populaţiei”, a precizat cu această ocazie col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase prezenţi la întâlnire (din totalul de 18 culte din România) şi-au exprimat susţinerea pentru procesul de informare a credincioşilor cu privire la Campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi au apreciat buna colaborare dintre CNCAV şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

CNCAV este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea