Se întâmplă din aprilie! Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, etapa a III-a de vaccinare va începe în luna aprilie, dacă datele de livrare a dozelor rămân cele planificate iniţial.

“Etapa a III-a probabil că va începe în luna aprilie. Mai multe date vom pune la dispoziţie, probabil, spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie, în momentul în care vom avea acces la noile calendare de livrare pentru al doilea trimestru, pentru că în baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de acţiune referitor la numărul de centre şi de cabinete de vaccinare care vor putea fi deschise, încât să acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. (…) Estimăm că luna aprilie, dacă datele de livrare rămân cele estimate iniţial”, a afirmat preşedintele CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Se întâmplă din aprilie! Trebuie respectat principiul de 75% locuri disponibile

El a subliniat că important pentru autorităţi este ca, în perioada următoare, să se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populaţia vulnerabilă – persoane cu boli cronice, persoane vârstnice, respectiv 25% persoane care deservesc activităţi esenţiale, astfel încât să se ofere şanse reale persoanelor vulnerabile de a fi vaccinate.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că imunizarea populaţiei generale, programată în etapa a III-a, va fi asigurată prin intermediul a 750 de centre, totalizând aproximativ 1.760 de cabinete, fiind posibilă vaccinarea unui număr de peste 100.000 de persoane zilnic, la capacitate maximă.

Câte persoane au fost vaccinate până luni, 8 februarie

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis ultimele date cu privire la numărul românilor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Datele au fost puse la dispoziție prin intermediul aplicației Registrul Electronic Național al Vaccinărilor.

Vaccinare coronavirus. Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 35.026 de doze de vaccin, dintre care 30.598 de doze de vaccin Pfizer şi 4.428 doze de vaccin Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Dintre acestea, 457 de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer, iar 30.141 – rapelul, în timp ce 4.428 de persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin Moderna.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea