Rectorul Universității București, Marian Preda a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu. Hotărârea a fost luată la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație. Aceasta era încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021, în conformitate cu art. 312 alin (2) lit e) din Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă, la baza deciziei au sesizările primite de la mai mulți studenți și mărturiile acestora.

“Ca urmare a investigațiilor Comisiei de disciplină, care a analizat sesizările primite de la mai mulți studenți și mărturiile studenților din cadrul audierilor, precum și documentele depuse de doamna Carmen Gabriela Vioreanu care a fost , la rândul ei, audiată și a asistat la declarațiile studenților, rezultă că doamna conferențiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității din București”, se arată într-un comunicat de presă.

Reacția Universității București

Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație, rectorul Universității din București, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu. Aceasta era încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Hotărârea va intra în în vigoare începând cu data de 22.03.2021, în conformitate cu art. 312 alin (2) lit e) din Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale.

Potrivit sursei citate, Universitatea din București regretă întreaga situație. Instituția susține că rămâne angajată în protejarea și promovarea unor valori și principii umaniste care așază omul, demnitatea umană și împlinirea potențialului uman în centrul activităților sale de educație, formare și cercetare.

Carmen Vioreanu a fost acuzată, luna trecută, de comportament abuziv la adresa studenților, într-un mesaj anonim publicat și viralizat pe Facebook.