Miercuri seara, Nicușor Dan a declarat la Realitatea Plus că Gabriela Firea nu a venit în fața bucureștenilor cu un rezumat real a ceea ce a făcut în acest mandat.

„Candidatul PSD nu a venit în faţa bucureştenilor cu un rezumat real a ceea ce a făcut, dimpotrivă a venit cu tot felul de lucruri inventate care pot fi uşor contracarate şi cred că nu doreşte lucrul acesta”, a afirmat Nicuşor Dan.

Ce probleme sunt în București

În cadrul aceleiași emisiuni, Nicușor Dan a enumerat probleme cu care se confruntă bucureștenii zilnic.

Traficul e mult mai prost decât acum patru ani, deci nicidecum nu a fost o revoluţie în trafic. Poluarea: România condamnată pentru Bucureşti de Curtea Europeană de Justiţie şi Comisia Europeană spune că proiectele propuse pentru Bucureşti sunt iluzorii. (…)

Mai mult, prin PUZ-urile de sector pe care le promovează prevăd desfiinţarea a 400 de hectare de spaţiu verde care devin construibile, ceea ce e incalificabil”, a afirmat Nicuşor Dan.

Despre fondurile europene care nu au fost accesate

Candidatul susținut de către USR-PLUS și PNL pentru Primăria Capitalei critică faptul că nu au fost accesate fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală, arătând că de acest domeniu de ocupă un fost poliţist şi o chimistă, aflaţi în relaţii apropiate cu familia Firea-Pandele.

„Tot timpul acestui mandat am văzut sabotaje, plânsete, ameninţări cu plângeri penale pentru tot ce înseamnă spectru administrativ în ţara asta şi rezultate zero”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Mai mult decât atât, acesta susține că Gabriela Firea a fost cot la cot cu Liviu Dragnea la mitingul împotriva justiţiei” din anul 2018.

Acesta a mai precizat că i se pare „foarte comic” faptul că Gabriela Firea vorbea despre transparenţă la momentul la care a fost aleasă, el arătând că în cei patru ani de mandat Gabriela Firea a dat dovadă că nu doreşte transparenţă în administraţia pe care o conduce.