O gară din Rusia a fost atacată de o dronă ucraineană

Atac în Rusia! O dronă ucraineană a lovit o gară din orașul Kursk, situat în vestul Rusiei. Cinci persoane au fost rănite în urma atacului.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, a spus pe pagina sa de Telegram că potrivit informaţiilor preliminare, drona s-a prăbuşit pe acoperişul clădirii gării, după care a izbucnit un incendiu. Acesta a adăugat că cinci persoane au fost rănite ușor de fragmente de sticlă.

Potrivit guvernatorului, acoperişul, faţada şi primul peron al gării au fost avariate în urma incidentului, iar sala de aşteptare şi tunelul pietonal au fost afectate de unda exploziei.

„Vom începe lucrările de reparaţii în viitorul foarte apropiat. S-a ordonat organizarea întregii asistenţe necesare pentru a elimina consecinţele impactului, vor fi implicate toate forţele şi mijloacele necesare”, a mai declarat Roman Starovoit, citat de agenția de presă TASS.

Atac cu drone și în regiunea Rostov

Duminică dimineață, pe data de 20 august, a avut loc o tentativă de atac terorist cu drone kamikaze în regiunea Rostov din Rusia, a anunţat Vasili Golubev, guvernatorul regiunii aflate la graniţa cu Ucraina. În Rostov pe Don, principalul oraș din regiune, se află comandamentul operaţiunii militare lansate de Rusia în Ucraina, relatează TASS.

Golubev a afirmat că o dronă a căzut la un kilometru la nord de Novoşahtinsk, iar alte două, pe teritoriul unei unităţi militare din Kamensk. Acesta a adăugat că nu s-au înregistrat victime sau pagube.

Regiunea Rostov are graniţe administrative cu regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, aflate sub control rusesc. În Rostov pe Don, principalul oraș al regiunii, se află sediul central al Districtului Militar Sud, care este responsabil pentru operaţiunea militară din Ucriana.

Șapte persoane și-au pierdut viața în atacul cu rachetă de la Cernihiv

Amintim că șapte persoane au fost ucise și 144 au fost rănite în atacul cu rachetă de la Cernihiv. Liderul de la Kiev a promis că Ucraina va riposta.

Președintele Volodimir Zelenski vrea să se răzbune după ce şapte persoane, inclusiv o fetiţă de şase ani, au fost ucise şi 144 au fost rănite, sâmbătă, în urma atacului rusesc cu rachetă asupra pieţei centrale din oraşul istoric Cernihiv, situat în nordul Ucrainei.

„Sunt sigur că soldaţii noştri vor răspunde la acest atac terorist. Un răspuns tangibil”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul video nocturn, transmis după miezul nopţii, la finalul unei vizite făcute în Suedia.