UPDATE

Bilanţul atacului din această seară a crescut la 40 de morţi şi cel puţin 100 de răniţi. Datele sunt încă în curs de actualizare.

Ştirea iniţială

Atac armat în Rusia la o sală de concerte de la periferia Moscovei

Atac armat în Rusia. Indivizi necunoscuți au pus la cale un atac armat la un centru de spectacole din zona Moscovei. Potrivit primelor informații disponibile, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte 35 au fost rănite în urma incidentului.

Conform informațiilor furnizate de canalul de telegram Baza, clădirea este cuprinsă de flăcări. Atacul a avut loc în timpul unui spectacol desfășurat în incinta clădirii.

Vineri seara, 22 martie 2024, atacul a avut loc la sală de concerte de la periferia Moscovei, conform anunțurilor agențiilor de presă ruse și canalului de Telegram. Anumite surse indică pierderi umane și răniți, relatează AFP și Reuters.

Evenimentele, al căror caracter nu este încă clar, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse.

„Indivizi necunoscuţi au deschis focul la Crocus City Hall. Este în curs evacuarea persoanelor”, au informat serviciile de securitate, citate de TASS.

Potrivit informațiilor furnizate de RIA Novosti, există persoane „rănite” în urma unor focuri de armă automate.

Conform ziarului The Guardian, un clip video distribuit pe rețelele de socializare prezintă coloane masive de fum negru înălțându-se deasupra clădirii.

Atacatorii purtau uniforme militare

Potrivit rapoartelor agențiilor de presă ruse, cel puțin trei atacatori îmbrăcați în uniforme militare au declanșat un atac armat vineri într-o sală de concerte din Moscova, în zona Crocus. Aceste informații au fost preluate de către Reuters și AFP.

Autoritățile au declanșat o evacuare a spectatorilor. Agenția TASS a raportat o explozie, în timp ce RIA a anunțat izbucnirea unui incendiu în celebrul centru de spectacole din cartierul Krasnogorsk, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Conform unor surse preliminare, se pare că focurile de armă au fost trase dintr-o mitralieră. Detaliile cu privire la circumstanțele incidentului, inclusiv existența eventualelor victime și decese, sunt în prezent subiectul unei investigații, conform informațiilor furnizate de TASS.

Potrivit martorilor care au postat ulterior pe rețelele de socializare, sute de persoane erau în incinta centrului de spectacole la momentul exploziei. Un alt martor susține că numărul răniților a ajuns la peste 20.

„Este vorba de atacul terorist despre care a avertizat guvernul american?”, se întreabă cineva, pe X. 

„O tragedie teribilă a avut loc astăzi în centrul comercial Crocus City”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.