Autoritatea de Supraveghere Financiară a încheiat procesul de recrutare pentru patru poziţii cheie din noua structură a organizaţiei, proces care a debutat la începutul lunii iulie, a anunţat, marţi, ASF.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de supraveghere pentru postul de director al Direcţiei Juridice a fost selectat Radu Petrescu, pentru postul de şef al Direcţiei Autorizare-Avizare Sectorul Asigurări Reasigurări – Ina Magdalena Lorincz, pentru postul de director al Direcţiei Autorizare-Supraveghere Entităţi Reglementate, Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare – Florentina Boboc, iar pentru postul de şef serviciu la Serviciul Comunicare – Silviu Udroiu.

În cadrul concursului, deschis atât candidaţilor din interiorul organizaţiei, cât şi celor din afara acesteia, s-a înregistrat un număr de 132 de aplicaţii (cu peste 25 de candidaturi depuse pentru fiecare post), mai mult de o treime dintre acestea trecând de etapa analizei dosarelor (o situaţie detaliată este prezentată în secţiunea 'Cariere' a site-ului ASF), precizează ASF.

Selecţia ulterioară a presupus o abordare în premieră pentru ASF prin metodologia folosită – utilizarea mai multor tipologii de interviuri: preliminar, comportamental şi socio-profesional, cu scopul de a analiza candidaţii pe paliere multiple – din punct de vedere tehnic, comportamental, al reacţiilor la mediul profesional şi al compatibilităţii cu profilul instituţional şi al postului etc., derularea unor testări psihometrice (Talent Q şi Predictive Index – PI) menite să evalueze cunoştinţele, aptitudinile şi abilităţile cognitive ale candidaţilor, dar şi trăsăturile de personalitate, valorile şi motivaţia în muncă.

Întregul proces a aplicat principiile noii politici de recrutare şi promovare a ASF, în vigoare de la 1 iulie 2014, şi se înscrie în demersul de redesenare a arhitecturii instituţionale a ASF, care urmăreşte transformarea organizaţiei într-o structură flexibilă, eficientă, cu un rol proactiv în dezvoltarea pieţei financiare non-bancare din România, se spune în comunicatul ASF.

'Am fost plăcut surprins de interesul ridicat arătat de candidaţi, precum şi de calitatea dialogului pe care l-am avut cu aceştia pe durata derulării evaluărilor. Faptul că nu a fost depusă nicio contestaţie după interviurile finale îmi întăreşte convingerea că a fost un demers bine structurat, ale cărui cerinţe şi exigenţe au fost bine înţelese. Rezultatul este cel scontat – echipa ASF se îmbogăţeşte cu profesionişti cu o vastă experienţă, cărora doresc să le urez bun venit', a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Cu o activitate profesională de peste 18 ani, Radu Petrescu are o experienţă bogată în domeniul asigurărilor, conducând succesiv departamentele juridice ale unor companii, precum Grupul Român de Asigurări, Generali România Asigurare-Reasigurare sau Allianz Ţiriac Asigurări. Activitatea sa profesională include, de asemenea, şi experienţe relevante de transformare organizaţională, cum ar fi implicarea în procesul de integrare dintre Generali Asigurări şi Asigurare Reasigurare Ardaf – din perspectiva activităţii juridice.

Radu Petrescu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu, precum şi programul de Master în Dreptul Afacerilor la aceeaşi Universitate, iar în prezent urmează un program de doctorat.

Ina Magdalena Lorincz are peste 20 de ani de experienţă în domeniul asigurărilor, dar şi doi ani petrecuţi în postura de antreprenor. În România a activat în cadrul unor companii precum Generali, AIG sau Grawe, atât în segmentul de asigurări de viaţă, cât şi non-viaţă, contribuind din poziţii de management atât la înfiinţarea şi dezvoltarea operaţiunilor de piaţă, cât şi la structurarea activităţilor de dezvoltare şi vânzare a produselor de asigurări. Are o experienţă de trei ani în centre regionale (New York, Londra) unde a avut responsabilităţi de coordonare la nivel internaţional. A absolvit Facultatea de Finanţe, Contabilitate, Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice.

Florentina Boboc are o experienţă îndelungată în domeniul pieţei de capital, coordonând, din poziţiile deţinute în cei 16 ani de carieră, activitatea de autorizare, atestare şi înregistrare a entităţilor reglementate atât în cadrul CNVM, cât şi, în ultimul an, la ASF, din poziţia de director adjunct al Direcţiei Autorizare Supraveghere Entităţi Reglementate. A fost implicată, în calitate de consultant asociat grupurilor de lucru de pe lângă instituţii europene, în procesul de transpunere în legislaţia naţională a directivelor europene referitoare la pieţele financiare. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea Finanţe Asigurări Bănci şi Burse de Valori.

Silviu Udroiu are o carieră de peste 23 de ani în domeniul comunicării, debutând în administraţia centrală ca ofiţer de presă la Biroul de presă al Guvernului, evoluând ulterior, timp de 15 ani, ca şi consultant în relaţii publice şi comunicare la DC Communication, unde s-a ocupat de dezvoltarea de strategii de comunicare complexe pentru clienţi din industrii precum banking, asigurări, farma, FMCG, auto, telecom. Începând din 2011, a coordonat activitatea de comunicare internă, externă şi de CSR a Credit Europe Bank România.

Silviu Udroiu este licenţiat în jurnalistică al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.