Steve Jobs, CEO-ul Apple, a anunţat recent că noua versiune a sistemului de operare 4.0 pentru iPhone va fi disponibilă din vara acestui an, iar odată cu aceasta va fi lansată şi platforma de publicitate pentru mobil iAd.

iPhone, unul dintre cele mai populare telefoane mobile din lume, s-a vândut până în prezent în 50 de milioane de unităţi, potrivit lui Steve Jobs. Acesta a declarat în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Apple din Cupertino, California că din vară va fi disponibilă noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone, 4.0, care va permite multitasking-ul (efectuare de mai multe operaţiuni în acelaşi timp).

În noul sistem de operare va fi integrată şi platforma de publicitate iAd care marchează intrarea companiei pe piaţa de publicitate pe mobil. Apple a cumpărat  anul acesta cu 270 de milioane de dolari compania Quattro Wireless, care are ca obiect de activitate publicitatea pe telefonul mobil.

iAd va permite dezvoltatorilor de aplicaţii să vândă reclamă şi să încaseze 60% din venituri.  Noul sistem de operare va fi disponibil şi pe tableta de Internet iPad, care potrivit lui Jobs s-a vândut până în prezent în 450.000 de exemplare, însă nu şi pe prima generaţie iPhone.

Jobs a mai spus că din 3 aprilie şi până pe 8 aprilie au fost descărcate peste 600.000 de cărţi digitale şi 3,5 milioane de aplicaţii pentru iPad.

SURSA: eweek.com