BNR va lansa pe 1 aprilie 2019 în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea calendarului gregorian de către România.

Citește și Rabla 2019. Noutățile anunțate de Dăncilă. Zeci de mii de oameni vor putea profita

Valoare nominală este de 10 lei. Este confecționată din argint, are un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103g.

BNR va scoate în piață 300 de astfel de monede din argint.

Pe o față a monedei sunt ilustrate portretele și numele regelui Ferdinand I (în dreapta) și prim-ministrului Ion I.C. Brătianu. Pe vremea celor două mare personalități istorice România a adoptat calendarul gregorian.

Vezi și Toți românii vor plăti această garanție! Duminică intră în vigoare

,,Se aprobă de Noi adoptarea calendarului Gregorian.” și ,,Ziua de 1 Aprilie 1919 devine 14 Aprilie 1919.”, titulatura actului normativ ,,Decret-Lege 1053/1919”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Pe cealaltă față se găsește un ceas astronomic și inscripţia circulară „100 DE ANI DE LA ADOPTAREA CALENDARULUI GREGORIAN”.

Moneda este una foart specială, demnă să stea în colecția fiecărui pasionat. Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent. Ele sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Vezi și Fără Facebook, WhatsApp sau Instagram. Locul în care se întâmplă acest lucru

Citește și Atac fără precedent la adresa lui Tudor Chirilă: „Are antecedente. Oamenii se tem”. Ce își forțează actorul colegii să facă