Anunțul momentului pentru români! Cum se va putea intra la spectacole? Ministrul Culturii a spus tot

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat la Antena 3 că susține folosirea pașaportului verde de vaccinare pentru intrarea la spectacole, asta în cazul în care va exista o decizie europeană în acest sens.

Acesta a precizat că, prin folosirea pașapoartelor verzi pentru intrarea la spectacole, cele din aer liber nu vor mai avea limită de spectatori dacă toți care participă au dovada vaccinării.

„Nu numai ca nu o exclud, o voi sustine. In cazul in care se va agrea la nivel european acest pasaport verde, voi pleda sa fie permise evenimente in aer liber fara limita de spectatori daca toata lumea are aceasta dovada a vaccinarii”, a declarat ministrul Culturii.

Ce spune premierul despre un posibil pașaport de vaccinare

La finalul lunii februarie, premierul Florin Cîțu a fost întrebat în Parlament despre discuțiile la nivel european privind introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID. Cițu a dat un răspuns ferm, precizând că Guvernul și-a mai prezentat de câteva ori opinia în ceea ce privește acest subiect.

Premierul Florin Cîţu a declarat la acea vreme că este prematur să aibă loc, oficial, o discuţie pe tema unui paşaport de vaccinare, în condiţiile în care, în România, până în prezent, doar o mică parte a populaţiei a fost imunizată cu serul anti-COVID, deşi ţara noastră se numără printre statele UE care au o campanie de succes în acest domeniu.

„Eu am spus opinia Guvernului de câteva ori. Nu avem această discuţie, în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport de vaccinare. Dacă vom avea toată populaţia vaccinată, atunci da, bineînţeles”, a precizat Florin Cîţu, la Parlament, întrebat, în legătură cu discuţiile purtate la nivel european privind introducerea unui paşaport de vaccinare anti-COVID, dacă a avut o discuţie în acest sens cu şeful statului.