Vești importante pentru toți cei vaccinați cu Pfizer! S-a cerut aprobarea pentru administrarea unei a treia doze

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) mai spune că cele două companii farmaceutice au depus o cerere în acest sens. Mai mult decât atăt, EMA informează că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat aşteptat „în următoarele câteva săptămâni”, notează Reuters.

Și Moderna a cerut aprobarea pentru a treia doză

Vineri, compania farmaceutică americană Moderna a declarat că a cerut EMA aprobarea condiţionată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19.

Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer se bazează pe noua tehnologie ARN mesager (ARNm).

Totodată, EMA a anunţat luni că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util, a mai spus agenţia europeană.

Nu există o nevoie urgentă pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 la persoanele complet imunizate.

Cu toate acestea, Statele Unite se pregătesc să înceapă administrarea celei de-a treia doze după ce principalul expert american în boli infecţioase Anthony Fauci a declarat duminică că autorităţile ar urma să primească în curând aprobare de la Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite pentru cea de-a treia doză de rapel cu vaccinul Pfizer.

Sursă foto: Dreamstime