La 1 aprilie însă se va produce un şoc

Într-o declarație televizată la Antena 3, Iulian Iancu, președintele Comitetului Roman- World Energy Council, a declarat că România va avea cel mai mare preț la gaze în Europa în luna ianuarie 2022 și că lucrurile vor exploda de la 1 aprilie când nu vor mai exista măsurile de compensare.

”În prima lună a anului 2022, ianuarie, avem cel mai mare preţ la gaze naturale din Europa (…). În această iarnă preţurile se vor menţine la fel de ridicate. La 1 aprilie însă se va produce un şoc. Dispar măsurile de compensare şi de plafonare.”, spune acesta,

De asemenea, el a mai adăugat că de la 1 aprilie 2022 prețul la energie electrică va fi dublu pentru consumatorii casnici, precizând că oamenii sunt acum protejați de schema de compensare.

„La 1 aprilie preţul energiei electrice va fi dublu pentru consumatorul casnic.

Vedem toate contractele încheiate pentru anul viitor, ele se menţin la un nivel atât de ridicat până pe la 1 aprilie, apoi se aşază pe un plafon până la sfârşitul anului de 200%. Omul acum e protejat prin schemă de compensare, când se va ridica schema va plăti dublu.

Când plăteşti dublu şi nu ai schemă de compensare în continuare atunci acest preţ se duce în nivelul de trai, se duce în competitivitate economică, se duce în toate produsele şi serviciile”, a mai spus Iulian Iancu.

Va crește inflația

Președintele Comitetului Roman- World Energy Council a mai declarat în cadrul emisiunii ”Subiectiv” că inflația va fi de 10% în 2022 și că aceasta va coroda toată puterea de cumpărare și nivelul de trai.

„Inflaţia se va situa anul viitor undeva la 10%. Corodează toată puterea de cumpărare şi nivelul de trai şi anulează toate măsurile legate de creşteri de pensii, de creşteri de alocaţii, de salarii”, a adăugat președintele Comitetului Roman- World Energy Council.

Președintele Comitetului Roman- World Energy Council, Iulian Iancu, a mai spus că nu vom trăi mai bine în 2022 decât am trăit în 2021.