Cum ne pregătim casa de iarnă

În octombrie 2020, Google a atins un maxim al tuturor timpurilor în căutarile cuvântului ”centrale”, iar în decembrie a înregistrat un maxim în căutările cu „inginer de urgență”. Tot mai multe gospodării par nepregătite să facă față frigului în această iarnă.

Site-ul Walesonline vine cu câteva sfaturi-cheie pentru a vă proteja casa și a trece cu bine peste o nouă iarnă.

1. Pregătiți-vă caloriferele.

Poate fi o prostie să testați caloriferele când afară este încă vreme caldă, dar e cel mai bun mod de a vă asigura că sistemele de încălzire centrală sunt pregătite pentru lunile mai reci. Asigurați-vă întotdeauna că aveți caloriferele date la maximum în august și septembrie, astfel încât să fie în stare bună de funcționare pentru iarnă.

2.Izolați cât mai bine ușile și ferestrele

Căutați golurile din jurul ferestrelor și ușilor care pot fi izolate cu bandă adezivă, spray-uri sau sisteme de protecție speciale pentru a nu lăsa căldura să scape.

3. Verificați-vă regulat centrala

Mulți oameni ignoră centralele, mai ales în perioadele mai calde, dar este vital să verificați eventualele nereguli sau probleme, astfel încât să nu fiți prins pe picior greșit când vine vremea mai rece.

4. Asigurați-vă că sunteți pregătiți cu tot ce trebuie

Există situații în care nicio pregătire a casei pentru iarnă nu poate împiedica apariția unei situații neașteptate. Dar atunci când se întâmplă, trebuie să fiți acoperiți și să știți că nu veți rămâne fără încălzire sau apă caldă mult timp.

Sursă foto: Dreamstime