Anunț de ultimă oră în cazul vaccinului AstraZeneca!

Universitatea Oxford a întrerupt studiul clinic derulat în Marea Britanie pe copii şi adolescenţi pentru serul anti-COVID pe care îl dezvoltă împreună cu AstraZeneca, în aşteptarea mai multor informaţii privind rarele cazuri de tromboză apărute la adulţii care au fost imunizaţi cu acest vaccin, conform informațiilor transmise de către reuters.com

Trebuie menționat că Agenţia Europeană a Medicamentului analizează în prezent raportările de cazuri de tromboză la nivelul sinusurilor cerebrale apărute după administrarea vaccinului şi este aşteptat ca rezultatele să fie anunţate miercuri sau joi.

Oxford aşteaptă mai multe informaţii

Totodată, un un purtător de cuvânt al universităţii a transmis că Oxford aşteaptă mai multe informaţii din partea Agenţiei britanice de reglementare a medicamentelor înainte de a continua administrarea vaccinului copiilor şi adolescenţilor incluşi în studiul clinic.

Agenţia Europeană a Medicamentului şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au subliniat în mod constant că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile pe care le poate prezenta.

Vaccinul AstraZeneca este refuzat în masă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a explicat astăzi că, din martie și până acum, aproape o treime dintre oamenii programați la vaccinarea cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat la centrul de administrare.

„Din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente trombo-embolice, până la acest moment, au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele care și-au confirmat programarea avem circa 99.000 care nu s-au prezentat, care și-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaseră programarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV.

De asemenea, acesta a completat că „este un procent mare, avem aproape o treime dintre persoanele programate care nu s-au prezentat”.

Sursa foto: Dreamstime