Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperaţie (ANIMMC) sustine in acest an IMM-urile cu 1,2 milioane lei pentru implementarea si certificarea sistemelor de calitate, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Beneficiarii eligibili sunt societatile comerciale care au intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro.

Prin acest program se sustin activitatile necesare pentru implementarea si certificarea sistemelor de management a calitatii mediului, sanatatii si securitatii muncii precum si siguranta produselor alimentare.

Valoarea alocatiei financiare nerambursabile, acordata beneficiarilor eligibili selectati, este egala cu echivalentul a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate.

Programul va fi implementat si derulat prin Centrul Roman al Calitatii, infiintat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, iar activitatea acestuia va fi asigurata de catre personalul ANIMMC.

Sursa: Capital, 20 martie 2006