Pe lista transmisă de Departamentul de Stat al SUA, a fost inclusă și România, alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania. Înainte de actualizare recomandarea Departamentului de Stat privea 34 din aproximativ 200 de state ale lumii. Acum pe acestă listă se găsesc 150 de state.

Departamentul de Stat a precizat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”.

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească. Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „Reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic, transmite Digi24

SUA: Nu călătoriți în Italia!

Pe site-ul oficial al ambasadei Statelor Unite din Italia a fost publicat un mesaj ce a creat îngrijorare în Italia. Pe lângă atenționarea în privința răspândirii COVID-19 din această țară, apare un avertisment în ceea ce privește „un risc de lungă durată reprezentat de grupări teroriste, care continuă să comploteze posibile atacuri în Italia.”

Alarma lansată marți pe site-ul ambasadei americane a creat îngrijorare în rândul forțelor politice italiene. „Nu călătoriți în Italia din cauza răspândirii Covid-19”. „Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis un avertisment de sănătate de nivel 4 de călătorie în Italia din cauza SARS-COV-2, ceea ce indică un nivel foarte ridicat de Covid-19 în țară”. Însă mai există un alt fapt care a ridicat nivelul de alertă, mai ales pentru membrii formațiunii Fratelli d’Italia, care au prezentat o interpelare parlamentară.

Concret, site-ul recomandă „prudenţă din cauza terorismului”. Explicând: «Italia are un risc de lungă durată reprezentat de grupări teroriste, care continuă să comploteze posibile atacuri în Italia. Teroriștii pot ataca cu puţin avertisment, sau deloc, vizând locații turistice, gări, staţii de metrou, piețe, centre comerciale, structuri guvernamentale locale, hoteluri, cluburi, restaurante, lăcașuri de cult, parcuri, evenimente sportive și culturale majore, instituții de învățământ, aeroporturi și altele zone publice”, transmite La Stampa.

Sursă foto: Dreamstime