Potrivit propunerii, sunt vizați doar copiii săraci. Restul nu ar beneficia de nicio majorare anul acesta, spun sindicaliștii.

În propunerea BNS se mai menționează faptul că alocaţiile vor fi primite pe carduri pentru ca părintele să cumpere doar anumite produse necesare pentru copii: haine, rechizite și altele. Blocul Național Sindical a făcut deja primul pas și a cerut date de la Ministerul Muncii privind veniturile gospodăriilor și numărul de copii, pentru a vedea situațiile financiare ale familiilor.

Mai există încă o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie. E o spirală fără de sfârşit care ne duce din ce în ce mai jos”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, vineri, la Antena 3.

Acesta a adăugat că sistemul care va fi implementat va fi unul țintit pe familie. „Venim, astfel, cu un sistem care să fie ţintit pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1575 lei, între 1575 şi 3000 net şi peste 3000 lei, dar până în 4500. Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net ar putea să beneficieze de alocaţie”, a mai declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Legea dublării alocaţiilor, respinsă în Senat

Luni, Senatul a respins legea privind prorogarea dublării alocaţiilor până la 1 august.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman a susținut că în cazul în care legea ar fi fost adoptată înainte de adoptarea bugetului, ”cu siguranţă”, ar fi fost prinsă finanţarea încă de la începutul anului.

De asemenea, acesta a adăugat că pentru PNL lucrurile sunt destul de simple în ceea ce privește majorarea alocațiilor

”Lucrurile din punctul nostru de vedere sunt foarte simple: Partidul Naţional Liberal a majorat alocaţiile la începutul anului, prin indexarea cu rata inflaţiei. Avem la ora actuală o lege promulgată în Monitorul Oficial pe care, aşa cum am spus, o vom pune în plată la 1 august, după ce va face rectificarea bugetară.

Dacă aveam această lege adoptată înainte de buget, cu siguranţă o prindeam la buget la începutul anului. Acum suntem obligaţi să facem rectificarea pentru că atunci când o lege presupune un impact financiar trebuie luaţi banii şi puşi dintr-o parte în alta. Legea va fi aplicată”, a declarat, luni, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.