Șoferii români trebuie să fie foarte atenți și să se se ducă imediat în service dacă dețin aceste tipuri de mărci de autoturisme și întâmpină probleme. Renault Roumanie şi Porche Romania au notificat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), săptămâna aceasta, pentru începerea unor campanii de retragere a unor autoturisme în service. Este vorba de un număr de 950 de maşini, susține Mediafax.

Porsche Romania  a notificat ANPC, la finele acestei săptămâni, despre demararea unei campanii de rechemare în service pentru modelul Volkswagen T-Roc, din cauza spoiler-ului din spate care se poate desprinde. Campania de retragere este la nivel global, iar în România sunt vizate 355 de autoturisme. Verificarea durează aproximativ 3 până la 5 ore, fiind gratuită.

Porsche Romania a demarat încă o campanie de rechemare în service pentru modelele Seat Ibiza şi Seat Arona, cu seria de caroserie 1KA şi 1KG, care pot avea probleme la sistemul de frânare. Campania globală vizează 80 de autoturisme în România, iar operaţiunea gratuită va fi efectuată în 30 de minute.

 

Renault Commercial Roumanie a notificat, tot în această săptămână, ANPC despre începerea unei campanii de rechemare în service pentru Dacia Lodgy. Motivul: lipseşte eticheta de reglementare care face referire la restricţiile de utilizare a scaunelor de pe rândul al doilea. Prin această campanie sunt vizat 161 de autovehicule, iar operaţiunea gratuită durează 40 de minute. Renault mai are o campanie de rechemare în service a unor autoturisme Dacia Logan II, Sandero II, Logan II MCV şi Noul Duster, din cauza unui posibil defect al bateriei de 12V ce poate provoca probleme de pornire. Operaţiunea gratuită care poate dura până la o oră jumătate vizează 323 de autoturisme. 
Renault mai recheamă în service modelele Dacia Logan I, II, Sandero II şi Dokker, pentru verificarea catalizatorului şi dacă este necesară înlocuirea acestuia. ​Sunt vizate 30 de autoturisme, iar operaţiunea poate dura până la aproape 6 ore.