Alertă maximă la graniţă! Ucraina a fost bombardată cu drone marți dimineață

Alertă maximă la graniţă! Ucraina a fost din nou bombardată. Cel care a filmat o parte a atacului și a publicat imaginile pe Facebook este Petru Gabor. El a surprins în clipul postat căderea unei drone în vama din Orlivka, Ucraina. Aceasta este situată pe partea cealaltă a Dunării față de Isaccea, Tulcea.

În imagini îl putem auzi pe bărbatul care filmează spunând: „Dă-i, că mai vine una! Dă-i drumul, că mai vine o dronă! Nu auzi? Dă-i drumul! Vine! Auzi-o! Fugi!”. La scurt timp, o dronă a căzut în apropiere.

În clip putem vedea cum drona cade la o distanță destul de mică de grupul de români. Petru Gabor se afla în acea zonă de conflict ca voluntar. El face des aceste drumuri, în fiecare săptămână, pentru a furniza ajutoare diverse pentru oamenii din zonele afectate de război.

Punctul de trecere a frontierei Isaccea a fost închis

Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea a fost închis marți dimineața din cauza atacurilor care au avut loc peste noapte. Iată anunțul făcut de Garda de Coastă:

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier (…) La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare.

Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, a transmis Garda de Coastă.

Iată imaginile surprinse de Petru Gabor. Atenție, ele conțin limbaj licențios:

Petru Gabor spune că drona a căzut la câțiva zeci de metri de grupul de români

Gabor a fost contactat de publicația Libertatea. El a povestit jurnaliștilor că drona pe care a filmat-o a căzut „la câțiva zeci de metri de noi, 30-40, după cum se vede și în filmare”.

„După ce a căzut prima am reușit doar eu și cu un autobuz să urcăm pe bac. Apoi le-am spus că se aud mai multe și cumva au realizat ce le tot spuneam și au pornit, dar abia după ce a mai picat una. (…) Îmi tot ziceau să fac vama, le ziceam că vine drona”, a precizat Gabor pentru sursa citată .

Voluntarul a declarat că a intrat în vamă după ora 2 dimineața, și că a înregistrat filmarea după ora 2:40.

„În momentul în care am vrut să fac vama la mașină, am auzit dronele. Ăla îmi tot zicea să fac vama, zic las-o încolo de vamă că vin drone, ce nu înțelegi? El nu pricepea, oamenii parcă erau paralizați. Când am auzit una în parcare, am accelerat și am ajuns pe bac”, a mai povestit Gabor.

Voluntarul susține și că i-a convins cu greu pe ceilalți membri ai grupului că pericolul este real și iminent. Voluntarii din Ucraina i-ar fi zis că nu au existat pagube în vamă, însă Gabor a precizat că mai multe informații vor fi aflate în timpul zilei de azi.