Penny este din nou sub supravegherea ANSVSA! Rețeaua de magazine a anunțat deja eliminarea pipotelor de pui congelate de 500 de grame, precum și a ficatului de pui congelat la 1000g din cauza contaminării cu Salmonella enteritidis.

Pipote de pui infestate cu salmonella

Produsele alimentare contaminate au fost deja retrase de pe rafturile magazinelor. Carnea de pasăre congelată era de proveniență poloneză.

„Copanex a decis rechemarea produsului „Pipote de pui. Produs congelat. 500g, toate loturile, EAN: 7896589533311”, precum și a produsului „Ficat de pui. Produs congelat. 1000g. Origine: Polonia, Lot: 021121, Data de productie: 17.08.2021, Data de expirare: 17.02.2023, EAN: 5994229001731”, a transmis ANSVSA.

Copanex a inițiat deja ridicarea produselor respective ca urmare a descoperirii Salmonella enteritidis la câteva loturi analizate.

Avertisment pentru cumpărători

Oamenii care au achiziționat un astfel de produs alimentar sunt avertizați să nu îl consume, recomandat este ca pipotele de pui să fie aruncate la tomberon sau să fie aduse înapoi la Penny. Contravaloarea produselor va fi restituită către cumpărători fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pipotele de pui și ficatul congelat nu sunt singurele alimente alterate din supermarketurile Penny. La sfârșitul lui noiembrie, ANSVSA a anunțat că un alt produs a fost retras de urgenţă de pe rafturi.

Cremă de păstrăv alterată

Este vorba despre Crema de păstrav condimentată marca “Hanul Boieresc”, 150 g, cu data de expirare 10.12.2021, potrivit ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor). În acest produs a fost găsită o bacterie extrem de periculoasă, Listeria monocytogenes, cea care provoacă boala numită listerioză.

Sursa: comunicat ANSVSA

„Vă informăm că producătorul DORIPESCO SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului menționat mai sus, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Pentru protejarea sănătății consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare, recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 și recomandă persoanelor care au achizitionat produsul din lotul menționat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin PENNY.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în comunicatul ANSVSA, publicat pe site-ul instituţiei miercuri, 24 noiembrie.