A fost alertă de securitate în SUA. Din cauza acesteia, clădirea Capitoliului din Washington a fost închisă luni. Potrivit unor martori, Toţi participanţii la repetiţiile pentru ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden din afara Capitoliului au fost evacuaţi în clădire, realtează Reuters.

Ca măsură preventivă din cauza alertei de securitate din apropierea Capitoliului, poliţia a dispus închiderea complexului, nemafiind permise intrările şi ieşirile, se arată într-un comunicat. Nu au fost auzite până acum focuri de armă în afara sau în interiorul campusului de la Capitoliu. Conform Fox News, persoanele din Capitoliu au fost îndemnate să stea departe de ferestrele şi uşile exterioare, dar au putut să se deplaseze în interiorul clădirilor din complex. Departamentul de pompieri şi serviciile de urgenţă din Washington au confirmat că s-a produs un incendiu la o tabără a unor persoane fără adăpost din apropiere, focul fiind stins.

Alertă în SUA. FBI-ul a intervenit

FBI a ales să intervină la Capitoliu după ce au apărut informații potrivit cărora anumite persoane care au luat cu asalt locația ar avea legătură cu armata. Așadar, generalul Daniel Hokanson a declarat că FBI se va asigura că nu există nicio problemă în ziua ceremoniei de învestire a lui Joe Biden. Generalul Daniel Hokanson, care conduce Biroul Gărzii Naţionale, a fost întrebat de CBS News cu privire la eventualele controale la care sunt supuşi militarii înaintea sosirii lor la Washington. “În coordonare cu Serviciul Secret şi cu FBI, toţi militarii care au sosit au fost trecuţi prin sită”, a răspuns generalul Hokanson.

Aproximativ 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în capitala federală a SUA. Într-o scrisoare adresată recent trupelor americane, şefii de stat-major au afirmat că turbulenţele din 6 ianuarie sunt ”incompatibile cu statul de drept” şi le-au cerut soldaţilor să ”întruchipeze valorile şi idealurile naţiunii” americane.

În 6 ianuarie, sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Sursă foto: Dreamstime