Tensiuni uriașe la nivel mondial! Amenințare fără precedent: Războiul continuă

Au trecut zece ani de la moartea lui Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda, cel care a organizat atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii. După ce tragedia s-a produs, acesta a fost ucis de echipa Seal 6, într-o clădire din orașul pakistanez Abbottabad.

Chiar dacă timpul a trecut, doi membri Al-Qaeda au declarat recent, pentru un interviu în exclusivitate pentru CNN, că războiul va continua împotriva Statelor Unite ale Americii. Asta, în contextul în care președintele Joe Biden a anunțat retragerea trupelor militare din Afganistan.

„Războiul împotriva SUA va continua pe toate celelalte fronturi, cu excepția cazului în care vor fi expulzați din restul lumii islamice”, spun cei doi membri Al-Qaeda, în interviul pentru CNN realizat prin intermediari.

Surprinzător este faptul că grupul a decis să răspundă la întrebări, având în vedere că până acum acest lucru nu s-a întâmplat. Așadar, nu se știe motivul pentru care organizația a decis să facă acest lucru acum.

Organizația s-ar putea simți încurajată

Analistul în probleme legate de terorism și redactorul-șef al CTC Sentinel, Paul Cruickshank, este de părere că organizația s-ar putea simți încurajată de faptul că Joe Biden a decis retragerea forțelor.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Al-Qaeda spune că multe fronturi jihadiste funcționează cu succes în diferite părți ale lumii islamice, datorită afganilor.

”Mulțumită afganilor, care ne-au protejat tovarășii de arme, multe astfel de fronturi jihadiste funcționează cu succes în diferite părți ale lumii islamice de mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Al-Qaeda.

Amintim că activitatea organizației nu a mai fost în centrul atenției în ultima perioadă din cauza evenimentelor tragice care s-au produs din cauza ISIS.

Sursă foto: Dreamstime