O cercetare oficială privind utilizarea drogurilor derulată în Marea Britanie a scos la iveală că pe 11% dintre bancnote se regăsesc urme de cocaină. În 2005, acest procent era de doar 5%. Bancnotele sunt folosite pentru prizarea drogurilor.

Studiul a confirmat rezultatele altor cercetări, potrivit cărora consumul de cocaină din Marea Britanie este cel mai ridicat din Europa şi mai mare decât în Statele Unite ale Americii sau Australia.

Adrian Parsons, un poliţist din Marea Britanie de laBrigada Antidrog susţine că utilizarea ketaminei, un tranchilizant foarte puternic, folosit pentru cai, precum şi consumul de ecstasy, sunt în creştere, dar cocaina "se regăseşte la tot pasul".

Potrivit acestuia, portretul robot al narcomanului este un barbat cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, iar cel mai adesea drogurile sunt consumate în baruri.

Parsons spune că utilizarea de cocaină este larg răspândită în toate categoriile sociale şi profesionale.

Potrivit cercetării, la nivelul Marii Britanii, cocaina se vinde în special în doze de 20 şi 30 de lire, de câte 0,4 şi, respectiv, 0,6 grame, cu o puritate de 15% – 30%. Un kilogram de cocaină pură de concetraţie de 75% poate fi cumpărat cu 52.000 de lire şi vândut cu 1.500 de lire uncia, ceea ce generează un profit de 54.000 de lire. Însă, dacă cocaina este amestecată şi cu alte substanţe, atunci profitul se poate dubla.