‘Salariaţii cu carte de muncă sunt vreo patru milioane şi ceva. Ei trebuie să plătească pensiile pentru aproape şase milioane de oameni de vârsta a treia. E o dramă cu care vom merge foarte mult în viitor. Până la urmă va trebui să rezolvăm această problemă. Vedem că porneşte încă greu această maşină care trebuie să se ocupe cu locurile de muncă’, a afirmat Adrian Vasilescu.
Adrian Vasilescu a reamintit că investiţiile mondiale stagnează din cauza crizei, fluxurile de capital s-au redus, iar investiţiile în tehnologie sunt foarte reduse.
‘Banii sunt undeva la adapost. În America companiile americane stau pe găleţi de bani dar nu investesc. Sunt tentat să spun că această criza mai are o problemă, nu ştiu cum se va rezolva, şi când, anume impasul tehnologic. S-a investit puţin în tehnologie, în criză, şi cred că s-a încheiat un ciclu. Dacă ne uităm foarte bine în istoria omenirii şi vedem cum stă lumea cu ciclurile lungi, eu aş enumera, din punctul de vedere al exploziilor tehologice, un prim ciclu care a început în 1720, o mare criză financiară după care au început să apară. Dacă ne uităm până acum în istorie o să vedem că până la 1720 şi investiţiile şi descoperirile în tehologie au fost răzlete, neimportante. Până atunci nu găsesc în istoria omenirii nimic important din punct de vedere tehnologic, şi a continuat într-un ciclu de 100 de ani până la războiele lui Napoleon şi care s-a încheiat, ciclul acela, cu congresul de la Viena din 1825. Apoi s-a format un alt ciclu tehologic’, a arătat consilierul lui Mugur Isărescu.
Adrian Vasilescu a participat la o conferinţă privind finanţarea IMM.
SURSA: Agerpres