Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marţi, la Parlament, despre măsurile de relaxare pregătite pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă. Potrivit acestuia, Guvernul va face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine şi să existe posibilitatea ca oamenii să circule.

„Vor face în aşa fel încât să se evite aglomeraţiile din magazine, să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, a spus Nicolae Ciucă. Un alt aspect punctat de premier este cel referitor la masca de protecție obligatorie în zonele care nu sunt aglomerate.

În acest sens, el a precizat că se discută o astfel de măsură, iar o decizie finală urmează să fie luată în cursul zilei de miercuri, în şedinţa de Guvern. ”Analizăm şi această posibilitate”, a spus Nicolae Ciucă despre masca de protecție.

”Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetăţenilor să meargă să-şi facă cumpărăturile de sărbători”, a declarat prim-ministrul.

În același timp, premierul a mai subliniat fatpul că își dorește ca reprezentanții instituțiilor să poată gestiona toate situațiile în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încât oamenii să poată circula liber fără probleme.

Nicolae Ciucă, despre relaxarea măsurilor

”Ne dorim foarte mult ca reprezentanţii instituţiilor statului să poată să gestioneză foarte bine aceste situaţii (…) Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, a mai afirmat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că toate decizile privind relaxările de Sărbători vor fi făcute publice miercuri.

De menționat este faptul că, potrivit informațiilor apărute în spațiul public miercuri, Comitetul Național pentru situații de Urgență va adopta o nouă hotărâre prin care va introduce testarea PCR la intrarea în ţară pentru toţi cetăţenii care vin din afara UE.

Totodată, autoritățile pregătesc măsuri mai blânde pentru zilele de sărbătoare, iar cei mai bucuroși sunt agenții economici care vor putea funcționa până la ora 23.00 și nu până la 21.00, ca până acum. Având în vedere faptul că supermarketurile se vor aglomera în perioada aceasta, măsura prelungirii programului vine în sprijinul tuturor.

Raed Arafat declara că în funcție de evoluția infectărilor cu noul coronavirus vor veni și alte noi măsuri.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme”, a spus Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.