O nouă lovitură pentru Vlad Voiculescu

Fostul ministru a susținut că acest lucru a fost observat când au fost comparate informațiile oferite de spitale și raportările totale, ce includ și datele transmise de medicii de familie, prin DSP-uri.

Totodată, Vlad Voiculescu a vorbit și despre Spitalul Colentina din București. Acesta a spus că există o diferență de peste 500 de cazuri între cele două raportări.

Răspunsul oferit de Spitalul Colentina

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de raportare a numărului de decese provocate de COVID-19 și presupuse inadvertențe care ar fi fost constatate recent, considerăm necesar să facem următoarele precizări:

Spitalul Clinic Colentina funcționează ca spital suport COVID începând din data de 27.03.2020.

Toate decesele înregistrate de atunci și până în prezent, au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală.

Din data de 27.03.2020 și până în data de 19.04.2021 (ora 9.00), Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicația informatică Alerte MS un număr de 727 de decese ale unor pacienți COVID-19.

Totodată, în aplicația Corona Forms, până la data de 19.04.2021 (ora 14.00), au fost raportate în dinamică, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19.

Ambele raportări pot fi verificate și certificate cu ușurință de către autoritățile competente, diferența minimă dintre ele având drept cauză un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”, au reacționat reprezentanții Spitalului Colentina.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei