Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19, lucru conformat de medicii legiști. Rezultatul testului a a fost efectuat la Institutul de Cercetare Cantacuzino. Din această cauză trupul acestuia va fi sigilat și dat familiei pentru a fi înmormântat după protocolul SARS-CoV-2, anunţă Antena 3.

Amintim faptul că, Nelu Ploieșteanu ar fi trebuit să fie înmormântat duminică, 4 aprilie. Familia acestuia a refuzat, însă, să ridice trupul neînsuflețit de la morgă. Ei au cerut ca artistul să aibă parte de o înmormântarea așa cum se cuvine. Pentru a putea face acest lucru, ei au solicitat autorităților un certificat. În document ar fi trebuit să scrie că Nelu Ploieşteanu nu suferea de COVID-19 în momentul decesului.

Astfel, cei apropiați lui Nelu Ploieșteanu au făcut o cerere pentru autopsie la procurorul de serviciu din Sectorul 1, care a fost aprobată, iar înmormântarea artistului a fost amânată până la rezultatul final al celor de la IML.

La înmormântare nu vor participa decât 16 persoane

Odată primit rezultatul, pentru a fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, familia artistului trebuie să ajungă mai întâi la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a ridica trupul lui Nelu Ploieșteanu, aflat într-un sicriu sigilat.

De asemenea, de ce se temeau mai mult nu au scăpat pentru că la înmormântare nu vor putea participa mai mult de 16 persoane.

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, în locul de veci unde a fost depus fiul său. Mihăiță, băiatul lui Nelu Ploieșteanu, a murit în urmă cu doi ani, la vârsta de 32 de ani. El avea grave probleme de sănătate și era imobilizat la pat.