Klaus Iohannis este categoric. Șeful statului nici nu se gândește ca alegerile parlamentare să fie amânate. Acestea vor avea loc pe data de 6 ddecembrie, conform legii, spune președintele. Mai mult, Iohannis dă de pământ cu cei de la PSD pe care îi vrea cât mai repede plecați din Parlament.

Iohannis a anunțat intrarea în linie dreaptă

România se află în plină pandemie de coronavirus, dar alegerile locale vor avea loc în 6 decembrie. Iohannis nu mai acceptă nicio amânare. Țara noastră nu poate trece cu actuala majoritate parlamentară prin pandemie, spune șeful statului.

„Intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul din 6 decembrie. Data a fost stabilită deja, conform legii, de câteva luni. Unii propagă cu insistență că s-ar putea amâna. Nimic mai fals. Alegerile parlamentare sunt singura opțiune democratică validă. Trebuie să avem un nou legislativ validat. Nu trebuie amânate alegerile ca un partid sau altul să fie mai bine pregătite.

Trebuie să avem o nouă majoritate parlamentară solidă și un Guvern susținut de această majoritate pentru a implementa noile reforme”, a spus Iohannis, care a continuat tirul la adresa celor de la PSD.

Atac dur la adresa PSD

„Majoritatea PSD e ilegitimă. Nu mai reflectă voința reală a românilor. Ce a făcut această alianță toxică din martie? A blocat o serie de măsuri împotriva pandemiei. A dat legi populiste care pote bloca România. Să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13, Florin Iordache, a fost votat șef al Consiliului Legislativ.

PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și consmetiza imaginea rămâne un partid toxic. Își recompenează servanții, oferindu-le funcții plătite generos. Totul pentru ei, nimic pentru cetățeni. Lucrurile nu mai pot continua așa. Să spunem lucurilor pe nume. Actuala situație epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit în ianuarie, februarie sau martie.

Dacă nu vor avea loc alegeri, parlamentarii nu mai pot vota legi organice, doar simple. Ar fi catastrofal pentru România. Tocmai pentru că suntem într-o criză sanitară, trebuie să facem totul ca România să nu rămână cu un legislativ fără puteri depline”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa foto INQUAM / Ilona Andrei