Se taie definitv aceste pensii! Șefa Senatului a dat vestea. Ordinele s-au semnat deja

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat că Secretariatul general al instituţiei a finalizat documentele necesare prin care modificarea legislativă pentru eliminarea pensiilor speciale pentru foştii senatori se poate aplica.

“Secretariatul General al Senatului a semnat, luni, 256 de ordine prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru foştii senatori. În total 1.569.514 lei salvaţi de la bugetul de stat numai pe o lună”, a scris Dragu pe Facebook.

Orban, anunța legea la începutul lunii martie

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat componența comisiei formate în coaliție pentru stabilirea unei strategii menite să elimine pensiile speciale.

„Noi am luat o decizie la nivelul coaliţiei în sprijinul ministrului Muncii, care lucrează cu alte ministere la îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu, să formăm o echipă de reprezentanţi. Chiar astăzi am hotărât. Din partea noastră, din echipa de lucru vor face parte pe partea juridică: domnul deputat Ioan Cupşa – preşedintele Comisiei juridice a partidului şi doamna senator Iulia Scântei – preşedintele Comisiei juridice a Senatului, iar pe parte de muncă şi protecţie socială: domnul deputat Dan Vîlceanu şi doamna deputat Mara Calista. Trebuie făcută o analiză.

Această comisie va decide dacă facem o lege pentru fiecare domeniu sau facem o lege care să cuprindă toate reglementările privitoare la pensiile speciale. Personal, cred că specialiştii trebuie să decidă care este forma pe care trebuie să o adoptăm”, a declarat Orban la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL., a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că dacă vor fi proiecte de lege privind pensiile speciale care vor „sta în picioare”, acestea vor fi supuse imediat dezbaterii Parlamentului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea