În Ajunul Crăciunului, întreaga Românie a fost cutremurată de vestea morţii mezzo-sopranei Maria Macsim Nicoară.

Aceasta s-a stins din viață, după ce starea ei de sănătate s-a degradat complet. Totul a început de la un incident casnic ce a avut loc în luna mai a acestui an. Artista ar fi căzut pe scările casei unde locuia împreună cu soțul, fiind imobilizată la pat. Starea ei de sănătate s-a agravat, iar Maria Macsim Nicoară a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Potrivit informațiilor obținute de bzi.ro, cauza principală a morții artistei a fost o embolie pulmonară. Sora ei a confirmat că artista a fost infectată şi cu COVID-19 în urmă cu o lună de zile.

De ce este acuzat Codrin Nicoară, soţul artistei?

Apropiaţii Mariei Macsim Nicoară sunt de părere că soţul ei ar fi de vină pentru accidentul în urma căruia femeia a ajuns iniţial la spital în comă.

“Noi ne temem că ar fi fost o agresiune. Dar nu spunem deocamdată nimic, ne rugăm ca Marinela să scape”, spunea atunci o cunoştinţă a cuplului.

Toate economiile Mariei Macsim Nicoară s-ar fi dus în vila în care mezzo-soprana locuia alături de soţul său, în Aroneanu. Maria își dorea enorm să aibă o casă în care să trăiască fericită, au precizat părinţii şi alte rude ale acesteia într-un interviu.

Fericirea sa nu a fost una de durată alături de pianistul care este mai tânăr decât ea cu 11 ani, iar relația lor s-a răcit și problemele se iscau foarte ușor. Familia ei susţine că soțul artistei, Codrin Nicoară, i-ar fi dat un ultimatum ca să părăsească locuința din Aroneanu, în vara acestui an. Mezzo-soprana de la Opera Națională Română din Iași nu voia să facă acest lucru și, cu inima frântă de suferință și greutățile prin care trecea alături de partenerul ei de viață, le-a povestit și colegilor despre asta.

“Ea se temea să o ia de la capăt, să renunțe la tot. Ea a făcut foarte multe lucruri în casă, din banii ei. A mai trecut o dată printr-o relație din care a plecat cu mâinile în buzunar. Nu voia să se întâmple asta din nou și de aceea a ținut să rămână lângă Nicoară”, a povestit o colegă a artistei pentru Bună Ziua Iaşi.