Starea de sănătate a actorului Bogdan Stanoevici s-a agravat, după ce s-a infectat cu covid. Medicii de la Spitalul Pantelimon au decis să-l transfere la Institutul Clinic Fundeni.

Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, s-a aflat în comă, fiind este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din București.

Totul s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale

Inițial Stanoevici a fost depistat cu COVID-19, dar totul s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătate în spital.

”Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară (n.r. sâmbătă). A luat o infecție nosocomială… Copilul lui a venit deja din Franța. Deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie”, a declarat senatorul AUR Diana Șoșoacă.

Se pare că, deși a reușit să scape de coronavirus, starea de sănătate a actorului s-a agravat, iar plămânii săi sunt extrem de afectați și necesită ventilare artificială.

”Chiar nu am timp de infecţii în acest moment”

Bogdan Stanoevici nu a avut înainte probleme să susțină că nu se teme de COVID. El declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției SARS-Cov-2 pentru că este ”sănătos”. Actorul a mai spus că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici.