A murit actorul Ion Caramitru. România este în doliu prelungit

Ion Caramitru, în vârstă de 79 de ani, trebuia să se afle la Iași pentru a participa zilele acestea la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Totuși, actorul a lipsit de la eveniment din cauza problemelor medicale.

De asemenea, mult îndrăgitul actor se afla internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București când a avut loc tragicul eveniment, conform informațiilor transmise de antena3.ro

Actorul era internat din cauza unor probleme de sănătate după ce medicii au aflat la începutul lunii august că acesta avea o infecție în sânge.

A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000

Regretatul Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Din anul 1990 a fost președinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcția de director al Teatrului Național din București. Totodată, amintim că acesta a fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Ion Caramitru a primit numeroase premii pentru activitatea sa, printre care și următoarele:

  • Premiul revistei Cinema pentru interpretare, 1976;
  • Premiul Asociaţiei Cineaştilor, 1980;
  • Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul Luchian, la Festivalul Naţional al Filmului, Costineşti, 1984;
  • Premiul pentru întreaga activitate la Festivalul Internaţional de Teatru „Actor al Europei”, Prespa, Macedonia, 2016.