Proaspătul primar ales al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a răbufnit joi într-o postare pe internet la adresa acuzelor privind fraudarea alegerilor locale în București.

Vasilescu îi acuză pe Clotilde Armand și pe cei de la USR că fac infracțiuni după infrcațiuni fără să pășească nimic, arătând cu degetul către cei care ”le dau curajul” să facă acest lucru.

”Noaptea ca hoții”

”Incredibil! Pe ea au asigurat-o că nu funcționează camerele, reprezentanții USR au mers să schimbe buletinele și procesele verbale în favoarea ei, noaptea ca hoții, după ce reprezentanții celorlalte partide au fost trimiși acasă că se încheiase procesul de numărare, iar acum are și ea o întrebare: de ce au funcționat, totuși, camerele, astfel încât să îi vadă o țară întreagă la furat?

Dimineață cerea nici mai mult nici mai puțin decât ARESTAREA Gabrielei Firea și a lui Dan Tudorache, dând asigurări și că asta se va întâmpla curând.

În campanie ne spunea că nu se bazează doar pe voturi, ci și pe INSTITUȚII. Cine le dă curajul să facă toate infracțiunile astea și cine îi ajută să nu pățească nimic?

Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat acum dacă PSD ar fi făcut măcar un sfert din ceea ce fac acești #penaliinfunctiipublice?”, a scris Lia Olguța Vasilescu joi pe Facebook.

Precizările Biroul Electoral al Sectorului 1

În context, trebuie precizat că Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, a dat publicității, joi, un comunicat în care explică ceea ce se vede în imaginile difuzate miercuri seara de anumite canale media și folosite de PSD pentru a acuza fraudarea de către USR a alegerilor de la Sectorul 1.

BES acuză la rândul său că prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului” și precizează că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată.

Iar persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015, precizează BES.