Compania a precizat că problemele au afectat unele rutere care sunt utilizate de abonaţi pentru a accesa reţeaua care oferă servicii de telefonie, acces la internet şi televiziune prin cablu.

"Pe baza paternului erorilor, nu poate fi exclusă posibilitatea ca routerul să fie victima unui atac extern, rezultatul fiind că nu se mai poate lega la reţea", a informat Deutsche Telekom într-un comunicat de presă.

Deutsche Telekom a sugerat utilizatorilor care au probleme de conectare să scoată din priză routerul, să aştepte 30 de secunde şi apoi să repornească dispozitivul. În situaţia în care problemele persistă, compania sfătuieşte utilizatorii să deconecteze echipamentul de la reţea.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'. Agerpres